Om kaffestugan

För snart 25 år sedan renoverades det gamla stallet på gården i Hålabäck. Det gamla grisstallet blev kaffestuga och på logen inrymdes det ett kokeri. Här kunde man ta till vara fläderblommor och fläderbär från buskarna som planterats på fälten.

Mamma förbereder i kaffestuganGanska snart blev kaffestugan för liten och det berömda tältet slogs upp på den nuvarande parkeringen. Där har många gäster suttit på bänkarna och fått regndroppar på ryggen!

Många kommer också i håg grisarna, getterna och hästarna som bodde på vårt lilla minizoo. Nytt stall skulle byggas så att djuren kunde flytta in på vintern men det som flyttade in var kaffestugan. Bara tillfälligt på hösten när det regnade som värst – men den har blivit kvar – Kaffestugan är nu inhyst i det ’nya’ stallet.

I kaffestugan serverar vi vår specialitet

Fläderblomsvåfflor med Fläderbärssylt och vispgrädde. Vi har plats för cirka 100 personer i kaffestugan och ytterligare ett 30 – tal personer på uteserveringen.

Hängpelargoner utanför kaffestuganEn attraktion, länge innan Pelargonhuset slog upp sina dörrar, var mammas hängpelargoner på uteserveringen. Otroligt stora och imponerande redan då.