Våra produkter

FLÄDERBLOMSSAFT

Vår fläderblomssaft spädes med en del saft till 4-5 delar vatten.

2013-03-03 14.58.33FLÄDERBÄRSSAFT

Fläderbärssaft kan drickas som vanlig saft blandat 1 till 4.  Kan även drickas varm. Blanda lika delar saft och hett vatten och drick riktigt varmt.

FLÄDERDRINK

Fläderdrinkbas gjord på färskpressade bär och blommor. Kan användes till aperitifer och välkomstdrink. ”Drinktips” – 1 del Fläderdrink + 2 delar vodka späds med mousserande vin eller ramlösa. Kan även spetsas med konjak eller portvin. För alkoholfri variant – blanda med päroncider eller ramlösa / fruktsoda.

FLÄDERBLOMSGELÉ/marmelad

Vår fläderblomsgelé/marmelad är en variant av engelsk frukostmarmelad och används med fördel på rostat bröd eller till ostbricka, men den är också god som gele till lamm, ox eller viltstek.

FLÄDERBLOMSSYLT

I vår fläderblomssylt har vi dragit ner sockret till cirka 20 g på 100 och lämnat kvar lite av citronerna och blommorna. Utmärkt att smaksätta filmjölken med eller att ha som fyllning i en rulltårta.

FLÄDERBÄRSGELÉ

Vår fläderbärsgelé passar utmärkt till kött, ostkaka, våfflor och pannkakor .

FLÄDERBÄRSSYLT med bär

Fläderbärssylt är super till julens mandelmusslor eller till Ris a la Malta. Prova att ringla den varm över glassen.

FLÄDERGLÖGG

Vår fläderglögg har olika recept varje år. Används som glögg under julen. Värt att prova, kyl den och servera med is en varm sommardag!

FLÄDERBLOMSVINÄGER

Fläderblomsvinägern har en bas på äppelcidervinäger som får stå och dra på fläderblommor ett antal veckor. Detta gör att man får en mildare och mjukare smak på vinägern. Används till dressing eller i matlagning.

FLÄDERSENAP

Vår flädersenap är en stark variant på Skånsk senap, kryddad med fläderblomsvinäger och torkade fläderblommor. Passar lika bra till julskinkan som till grillad korv.

FLÄDERGLASS

För vår fläderglass har vi har smaksatt gräddglass med fläderblommor och fläderbärssylt.