Nordiska Trädgårdar 2013

Postat den 16 april 2013 i Nyheter av Anna-Maria

På väg ...

På väg …

Olika omständigheter bidrog till att Kerstin och jag kunde ta en fridag på fredagen den 12 april. I ”huj og hast” bestämde vi oss för att resa till Stockholm och trädgårdsmässan. Vi satte oss på tåget tidig fredagmorgon och klockan halv 11 var vi i Älvsjö på mässan. Det är otroligt inspirerande och roligt att ta en sådan här tur. Vi gladde oss väldigt till att se allt nytt.

 

 

 

Pelargonförsäljarna från Småland

Pelargonförsäljarna från Småland

Först träffade vi på Karin och Sven-Erik som sålde pelargonsticklingar till hugade spekulanter. I nästan alla montrar vi besökte så såldes det pelargoner. Det var ett populärt tema på mässan. Dock tyckte vi att det var en väldigt varierande kvalitet på pelargonsticklingarna/plantorna. Allt i från stora fina pelargonsticklingar till små stackare som vi skulle skämts för att erbjuda till salu.

 

 

Kerstin studerar pelargoner

Kerstin studerar pelargoner

Svenska Pelargonsällskapet hade en stor monter där de både sålde pelargonsticklingar och svarade på frågor. Som vanligt var det mycket folk i montern och här passade vi på att träffa lite bekanta och prata lite pelargoner som vanligt.  Vi fick också se Årets Pelargon – Tango Velvet Red, den fanns nästan överallt.

 

 

 

2013-04-12 14.57.43

Vi gick runt och tittade på allt som fanns och den enda lilla blomma jag hade tänkt köpa, en liten oxalis var såld när jag äntligen hade tänkt bära den med mig. Så går det när man inte köper på direkten !

 

 

 

Fågelholkar utöver det vanliga

Fågelholkar utöver det vanliga

Det var inte bara blommor som ställdes ut – det fanns en lite ovanlig utställning av fågelholkar. Verkligen ovanliga, inte vad man brukar se …

 

 

 

 

 

L8 från Orebro

L8 från Örebro

Men det roligaste av allt på mässan var att jag träffade några mycket goda vänner som jag inte sett på länge. Ann-Catrine och Bettan från Värmland och L8 från Örebro – det var värt hela resan ! Så här glad blev L8 när vi sågs och lika glad blev jag på andra sidan kameran !!!

 

 

 

Klockan 22 var vi hemma i Vinslöv igen. Trötta och lite stela i benen (Kerstin i alla fall) efter en händelserik och lyckad dag. Ny inspiration, nya ideer och lite perspektiv på det som sker på hemmaplan. Det ger nya krafter och det är nyttigt med en ”pust i bakken” ibland.

Hälsningar annamaria & Kerstin