Påsk på Flädergården

Postat den 27 mars 2015 i Nyheter av Anna-Maria

Välkommen till

Påsk på Flädergården

 
Skärtorsdagen den 2 april kl. 11, slår vi upp portarna, både i Kaffestugan och i Pelargonhuset och sedan har vi öppet hela påsken t.o.m. Annandagen mellan kl. 11-16.

I Kaffestugan serveras det vår specialitet Fläderblomsvåfflor och önskas det gluten- och mjölkfria våfflor – bara säg till, så ordnar vi det!

I Pelargonhuset är det fullt av pelargoner. Många av de traditionella sorterna och många fler av de lite mer ovanliga. Här finns något för alla smaker.


Äggakakesöndag

Vårens första Äggakakesöndag infaller traditionsenligt på Påskdagen. Boka bord och ät vår specialitet:
Gammeldags Äggakaka med stekt fläsk och lingonsylt.

Därefter serverar vi Äggakaka följande söndagar under våren och sommaren:
26 april, 17 maj, 21 juni, 19 juli, 16 augusti och den 20 september


Årets Pelargon

Årets pelargon korades under torsdagen den 26 mars på Nordiska Trädgårdar i Stockholm. Årets Pelargon blev ”Moonlight Violina”. Vi kommer att ha plantor så långt lagret räcker. Läs mer…

Bilder från Blomsterfrämjandet/Annika Christensen


Vårens Favoriter

Vårens-fav

Mina favoriter vi denna tiden på våren är de Engelska- och änglapelargonerna. I drivhuset så börjar knopparna titta fram och vi bara längtar till blomningen.

Pelargonsticklingarna/plantorna ”växer” upp i en temperatur runt 10 grader.  Fördelen är att plantorna blir kompakta, välförgrenade och så blommar de hela sommaren.
Av de engelska är Tony, Aristo Schoko och Mandarin inte bara mina favoriter utan också många av våra gäster är förtjusta i dessa.

Av änglapelargonerna är Randy den som börjar blomma allra först och sedan kommer de andra slag i slag. Eva, Sophie och Tip Top är bara några av sorterna.

Nyheter för i år är Aristo Snow vilken som namnet säger är vit som snö. Bermuda Dark Red och Bermuda Cherry är två nya änglapelargoner som vi gläder oss till att se i blom.


Påskkaktusar

påskkaktusar

Precis så här till påsk börjar Påskaktusarna blomma upp i drivhuset.. Ingen mer beskrivning behövs – hur kan man motstå något så vackert som detta?


Månadens Malte…

malte

Nu är det bråda dagar i Pelargonhuset och Malte är en ivrig medhjälpare. Det är inte alltid matte är lika nöjd med hjälpen och då är det ganska ok att vila ut i kaffestugan.