Våffelsöndag på Flädergården

Postat den 13 mars 2015 i Nyheter av Anna-Maria

Välkommen till

Våffelsöndag på Flädergården

22 mars kl. 11-16

Söndagen den 22 mars är det våffelpremiär.
Per har våffeljärnen varma och hela dagen serveras det Fläderblomsvåfflor med vispgrädde i kaffestugan. Önskas det gluten- och mjölkfria våfflor – bara säg till, så ordnar vi det!

pelargonbladPelargonhuset är fullt av pelargonsticklingar i alla olika storlekar. Vid denna tid är bladverket speciellt framträdande på pelargonerna innan blomsterprakten tar överhand. Otroligt vackert.

Undertecknad från Pelargonhuset och Siv Bengtsson från Svenska Pelargonsällskapet finns på plats och svarar på alla dina pelargonfrågor.

I kaffestugan blir det ”Mini” pelargonföredrag;
kl. 11:30 – ”Sommarens vackraste hängpelargoner – hur gör jag ?
kl. 14:30 – ”Pelargoner i rabatt – fina pelargoner med minst möjliga insats.
kl. 13:00 – visar vi hur man klipper pelargonsticklingar uppe i Pelargonhuset.


Tjuvstart på årets pelargonsäsong

pelargoner

sticklingarNu är det bråda dagar i drivhuset, plantering, omplantering, klippa sticklingar och rengöring i alla hörn och skrymslen.

Bord efter bord fylls på med nya pelargonsticklingar. I det varma vädret växer de sig stora och kraftiga på kort tid. De nya fina vita rötterna tittar ut ur krukbotten och efter vattning växer de flera cm över natten, i alla fall verkar det så.

De första gästerna har hittat hit och både pelargoner, jord och pelargongödning följer med hem i bagaget.

 

 

pelargoner2Många av pelargonerna, speciellt de engelska och änglapelargonerna, knoppas redan och en och annan har redan börjat blomma. För varje dag ser man hur pelargonerna växer och frodas – nu längtar vi efter VÅREN.


Malte…

malte_03

malte_02Malte har redan börjat prisa våren, så fort den lilla is som legat på sjön i vinter gett med sig så har Malte badat mest varje dag. Är det inte i sjön så går det lika bra med en vattenpöl i skogen eller något annat som man kan smutsa ner sig i!

Varmt välkommen önskar
Anna-Maria & co!

 

 

malte_flera